Trainer Jong Ajax boos: "Dat kan niet"

Maarten (rubbereend)

Het wil nog niet echt vlotten met Jong Ajax in de Jupiler League. Maandagavond verloor de formatie van trainer Alfons Groenendijk voor de derde opeenvolgende keer. Fortuna Sittard keerde met drie punten op zak terug naar Limburg (0-3).

De bezoekers werden in de 28ste minuut in het zadel geholpen, door een rode kaart voor Danzell Gravenberch. "Ik sta hier met de pest in mijn lijf", zegt Groenendijk op de clubsite. "Vooral omdat dit nu de derde keer op rij is dat we verliezen. In de eerste helft vond ik dat we niet de absolute wil toonden om te winnen. Het was stil in het veld, dat kan niet."

De veldverwijzing van verdediger Gravenberch vond de beloftentrainer zwaar bestraft. "Ik heb er na afloop met Danzell over gesproken. Hij werd eerst vastgehouden. Daarna gleed hij door met zijn been over de bal. De scheidsrechter vond het rood, ik denk dat het maximaal geel was."

Ondanks de ondertalsituatie was Ajax nog verschillende malen dicht bij de gelijkmaker. In de slotfase liep Fortuna echter uit. "Hoewel we met tien man op het veld stonden, speelden we goed in de tweede helft. De gelijkmaker zou verdiend zijn geweest, maar we hadden ook niet het geluk dat die bal er een keer inviel", zo besluit Groenendijk.