Vier gewonden door wc-explosies

Ser_Ciappelletto

De meeste mensen vinden het heerlijk om even lekker te gaan zitten schijten. Even in alle rust een krantje lezen of Candy Crush spelen tijdens het persen, is voor een enkeling zelfs het hoogtepunt van de dag. Maar voor vier mensen uit - waar anders? - New York liep het toiletbezoek uit op een drama, toen hun porceleinen troon plots uiteenspatte.

De vier woonden ieder in een eigen appartement in een flatgebouw in de New Yorkse borough Brooklyn. De beheerder van het gebouw had voor werkzaamheden het water afgesloten. Toen het werk gedaan was en een van de vier bewoners z'n wc doortrok, spatten de potten uiteen.

De verwondingen van de vier lopen uiteen. De ergste verwondingen waren voor Martin Pierre. De 58-jarige Pierre raakte door de klap bewusteloos. Ook moest hij naar het ziekenhuis voor dertig hechtingen in hoofd, armen en benen. De andere gewonden werden ook naar het ziekenhuis gebracht, maar waren er minder ernstig aan toe.

De explosie vond al op 2 oktober plaats, maar kwam pas onlangs aan het licht goen Pierre besloot de beheerder van het gebouw aan te klagen. Naast de verwondingen heeft hij namelijk ook een trauma opgelopen: hij durft de wc alleen nog door te trekken van een afstand met een touwtje.

De beheerder van het gebouw wijt de explosie aan een plotselinge stoot van luchtdruk. Het water in de leidingen staat onder druk om het tot bovenaan het gebouw van negentien verdiepingen te krijgen. “Toen het water weer werd aangezet, veroorzaakte de druk een luchtstoot die door de leiding omhoog kwam," zegt de advocate van de beheerder.

De advocaat van Pierre heeft daarop een eenvoudig weerwoord: "Toiletten moeten doortrekken, niet exploderen." Pierre vraagt dan ook een schadevergoeding voor de schade die hij buiten zijn schuld opliep. Het is onbekend hoeveel Pierre precies eist.