Uitgeklede Nintendo 3DS te koop

Oscar.

Nintendo heeft vanaf zaterdag een uitgeklede versie van de Nintendo 3DS in de winkel liggen. De Nintendo 2DS is eigenlijk een Nintendo 3DS, maar zonder 3D-beeldscherm en zonder mogelijkheid de draagbare spelcomputer in te klappen. Met de 2DS, die bovendien zestig euro goedkoper is, wil het Japanse gamebedrijf zich richten op jongere gamers.

De gamegigant richt zich historisch gezien altijd op een jonger publiek, maar de Nintendo 3DS is met zijn 3D-scherm een vreemde eend in de bijt. Het 3D-scherm is namelijk helemaal niet geschikt voor jonge kinderen. Nintendo waarschuwt gebruikers daar ook voor.

De 2DS zou, doordat die niet inklapbaar is, robuuster moeten zijn en dus beter geschikt voor jongere kinderen. De aanpassingen maken de spelcomputer bovendien aanzienlijk goedkoper.

Twee jaar geleden uitte Nintendo zijn zorgen over de opkomst van tablets en smartphones. Het bedrijf was bang dat de populariteit van deze apparaten invloed zou hebben op de verkoop van zijn draagbare spelcomputers. In twee jaar tijd heeft Nintendo meer dan 34,5 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS en 3DS XL verkocht. Hiermee ligt de 3DS wel achter op zijn voorloper, die in twee jaar tijd ruim veertig miljoen keer verkocht werd.

Wat betreft de beschikbare software verandert er niets. De Nintendo 2DS speelt dezelfde spellen af als de Nintendo 3DS. Nog te verschijnen spellen als The Legend of Zelda: A Link Between Worlds en reeds verkrijgbare spellen als Super Mario 3D Land zijn op beide spelcomputers te spelen.

Tegelijk met de 2DS geeft Nintendo vanaf zaterdag de eerste Pokémon-spellen uit voor de Nintendo 3DS, 3DS XL en 2DS. Pokémon X en Pokémon Y zijn de eerste spellen in de langlopende serie waarin de spelwereld driedimensionaal in plaats van vanuit een tweedimensionaal vogelperspectief wordt afgebeeld.

De Nintendo 2DS moet ongeveer 140 euro kosten. De spelcomputer is verkrijgbaar in het wit met rood en in het zwart met blauw.


Uitgeklede Nintendo 3DS te koop