Jeremy Irons wordt geëerd op Savannah Film Festival

dekatophetspek

Acteur Jeremy Irons is een van de eregasten op het Savannah Film Festival in de Amerikaanse staat Georgia. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het festival is bedoeld om gevestigde filmmakers hun nieuwe films te laten promoten en aanstormend talent een kans te geven hen te ontmoeten.

De 65-jarige Irons is vooral bekend van films als Die Hard: With a Vengeance, The Lion King en Brideshead Revisited. Hij was drie seizoenen te zien als malafide paus in de tv-serie The Borgias, een rol die hem in 2011 een Golden Globe-nominatie opleverde. Hij kreeg meerdere prijzen van het Amerikaanse acteursgilde SAG, Franse Césars en Britse Tony Awards en twee Emmy's. Voor zijn hoofdrol in Reversal of Fortune uit 1991 won hij een Oscar.

Ook scenarist en producent Alexander Payne en actrice Natalie Dormer behoren tot de eregasten. Eerder werd al bekend dat acteurs Alec Baldwin, Bruce Dern en Miles Teller en regisseur James Toback tot de genodigden behoren. Acteur Terence Stamp moet verstek laten gaan omdat hij tijdens het festival een grote veldslag op moet nemen voor zijn nieuwe film Devil's Advocate, liet de organisatie weten.

Het Savannah Film Festival wordt voor de zestiende keer gehouden en vindt plaats van 29 oktober tot en met 9 november in het Savannah College of Art and Design.


Jeremy Irons wordt geëerd op Savannah Film Festival (Foto: Novum)