Argos bindt De Kort, Veelers, Timmer en Fröhlinger langer

Pino112

Argos-Shimano heeft een viertal renners langer aan zich gebonden. De Nederlandse wielerploeg maakte vrijdag bekend dat de Duitser Johannes Fröhlinger en de Nederlanders Koen de Kort, Tom Veelers en Albert Timmer tot eind 2015 hebben bijgetekend. Vorige week legde Argos al blikvangers Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin voor lange tijd vast.

Ploegleider Rudi Kemna roemde het viertal, dat volgens hem een groot aandeel had in het succes van Argos afgelopen jaar. "Fröhlinger zal zich blijven ontwikkelen in zijn rol als teamcaptain, welke hij met groot succes vertolkte in races als de Vuelta en de Tour de France ", zegt hij. "De Kort, Veelers en Timmer blijven essentiële schakels in sprinttrein van het team."

Kemna zei verder ook mogelijkheden voor De Kort en Veelers te zien in de voorjaarsklassiekers.

Argos kende afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak op het allerhoogste wielerpodium, de Tour de France. De ploeg kende een sensationele La Grande Boucle met vier etappezeges voor Marcel Kittel. De Duitse sprinter droeg ook een dag de gele leiderstrui. Argos won verder met John Degenkolb ook nog een rit in de Giro.