Djokovic via Monfils moeizaam verder in Shanghai

heywoodu

Novak Djokovic heeft vrijdag met de nodige moeite de halve finale van het masterstoernooi in Shanghai bereikt. De Servische nummer één van de plaatsingslijst verloor de eerste set van Gaël Monfils, maar wist daarna orde op zaken te stellen: 6-7 (4), 6-2, 6-4. Het was al de negende overwinning van Djokovic in evenzoveel ontmoetingen met Monfils.

Monfils had in de vorige ronde Roger Federer verslagen en bood aanvankelijk ook Djokovic prima partij. De eerste set ging gelijk op, waarna de Fransman in de tiebreak aan het langste eind trok.

In het tweede bedrijf toonde Djokovic veerkracht door Monfils meteen te breken. Bij de Fransman leek het beste er vervolgens vanaf. Hij ging de confrontatie met de scheidsrechter aan en vroeg een medische time-out aan.

Wonderbaarlijk genoeg stond Monfils er toch weer in de derde set, die hij desondanks door concentratieverlies in de zevende game toch aan Djokovic moest laten.

Titelverdediger Djokovic treft bij de laatste vier met Jo-Wilfried Tsonga andermaal een Franse opponent. De Serviër werd vorige week ondanks winst in Beijing aan kop van de wereldranglijst onttroond door Rafael Nadal.