'Google wil doorstart met televisiesoftware'

Redactie

De televisiesoftware van Google gaat wellicht verder onder de naam Android TV. De Amerikaanse softwaregigant wil volgens techwebsite Gigaom de oude naam schrappen en met een nieuwe versie van het besturingssysteem een doorstart maken. De drie jaar geleden geïntroduceerde software voor smart-tv's is geen succes.

De software van Google biedt gebruikers on-demand toegang tot films en series, maar ook tot verschillende apps. De internetgigant ging bracht samen met Sony diverse apparaten op de markt met de software van Google. Dit was geen succes. Een televisiekastje van Google en Logitech was een financiële teleurstelling voor de hardwarefabrikant.

Mocht Google zijn televisiesoftware nieuw leven willen inblazen, dan is het maar de vraag hoe succesvol dit wordt. Veel fabrikanten maken eigen televisiesoftware, zoals Samsung en LG. Kabelbedrijven, waaronder UPC, bieden met hun televisiekastje ook interactieve televisie, en ook Apple zit met Apple TV in het vaarwater van Google.

Google heeft bovendien zelf een usb-stick, genaamd Chromecast, op de markt gebracht waarmee een televisie voorzien kan worden van verschillende apps. De Chromecast biedt meer functies dan het huidige Google TV en is bovendien toegankelijker en goedkoper.