Rover boos op NS over overslaan stations

Redactie

De NS moet opheldering geven over treinen die bij vertraging een aantal kleine stations voorbijreden. Dat eist reizigersvereniging Rover vrijdag. De organisatie zegt steeds vaker meldingen te krijgen van reizigers die niet bij hun station konden uitstappen. Ze werden gedwongen om mee te rijden naar het volgende station om daarna weer terug te keren.

Rover hekelt de 'onbetrouwbare en geïmproviseerde uitvoering van de dienstregeling'. Volgens de vereniging is dit vele malen ernstiger dan vertraging. "Vertraging zou nooit mogen leiden tot het willekeurig schrappen van stations", zo staat in een verklaring.

Het gaat om onder meer het traject Roosendaal-Zwolle, Almere-Utrecht en Amersfoort-Utrecht. Reizigers die bijvoorbeeld wilden uitstappen op stations als Elst, Bilthoven, Overvecht en Hollandsche Rading kwamen een enkele keer van een koude kermis thuis, aldus Rover.

De NS liet Rover al eerder weten dat het overslaan van stations geen beleid is en dat het om incidenten gaat. Rover wil nu weten welke maatregelen de NS heeft genomen.