Dead Rising 3 verboten in Duitsland

Pheno

Onze lieve oosterburen hebben het maar zwaar, want hun ratingboard heeft besloten dat Dead Rising 3 niet mag worden verkocht in Duitsland. De Xbox One-release heeft daar dus iets minder launchtitels. Maar ze hebben wel Xbox One op Day One in tegenstelling tot Nederland.

"Dead Rising 3 zal niet in Duitsland worden uitgebracht als onderdeel van de Xbox One launch line-up op 22 november. We waren niet in staat een leeftijdsclassificatie te krijgen na beoordeling door BPjM (Bundeprüfstelle für jugendgefährende Medien), het landelijke entertainment-orgaan", aldus een Microsoft-vertegenwoordiger.

"Terwijl Microsoft teleurgesteld is over deze beslissing, respecteren we de standpunten van het reviewpanel en hebben Dead Rising 3 uit de Xbox One launch line-up van Duitsland gehaald. Dead Rising 3 zal nog beschikbaar zijn in alle andere releasemarkten op 22 november 2013. Verder hebben we geen commentaar."

Waarom de titel werd afgewezen is niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk heeft het met het gewelddadige zombie-slachten te maken. De vorige twee delen werden ook al geweerd in Duitsland. Dus ze weten toch niet wat ze missen.