Ruim zes miljoen aanvragen voor tickets WK

Stefan (sportfreak)

Voetballiefhebbers hebben de afgelopen weken in groten getale geprobeerd kaartjes voor het WK van volgend jaar in Brazilië te bemachtigen. De FIFA maakte donderdag direct na het sluiten van de eerste verkoopfase bekend in totaal ruim zes miljoen aanvragen te hebben ontvangen. Vooral de openingswedstrijd en de finale zijn erg in trek.

Verreweg de meeste belangstelling komt uit Brazilië. Het gastland is verantwoordelijk voor 4,3 miljoen van de aanvragen. De Verenigde Staten (374.065), Argentinië (266.937) en Duitsland (134.899) volgen op gepaste afstand.

Mensen die een aanvraag hebben ingediend weten uiterlijk op 4 november of ze daadwerkelijk een kaartje krijgen toegewezen. Bij wedstrijden waar de vraag het aanbod overtreft, worden de tickets via loting verdeeld. In de eerste fase zijn er ruim een miljoen kaarten beschikbaar.

Op 5 november gaat de aanvraag voor de overgebleven tickets van start. De laatste verkoopfase begint vervolgens op 8 december, nadat de WK-loting heeft plaatsgevonden. Fans weten dan ook precies voor welke wedstrijd ze een kaartje proberen te bemachtigen.