Paul McCartney verrast scholieren met optreden

Redactie

Paul McCartney heeft woensdag een verrassingsoptreden gegeven in de Frank Sinatra School of the Arts in New York. De 71-jarige ex-Beatle beantwoordde ook vragen van een aantal van de ruim vierhonderd aanwezige scholieren, staat op de website van internetradioplatform en medeorganisator van het evenement iHeartRadio.

De leerlingen werden naar het auditorium gelokt voor een 'speciale bijeenkomst'. Tot hun verbazing verscheen McCartney op het podium. De zanger bracht in totaal dertien nummers ten gehore, waaronder de Beatles-hits Hey Jude, Blackbird en Eight Days a Week. Hij zong ook nummers van zijn volgende week te verschijnen album New, dat de aanleiding was voor het concert.

Tot toeschouwers behoorden ook zanger Tony Bennett, stichter van de school, en McCartneys vrouw Nancy Shevell. Het was woensdag precies twee jaar geleden dat de ex-Beatle met haar trouwde. "Gefeliciteerd, schatje", zei de zanger voordat hij zijn huidige single New inzette. Zijn vrouw diende als inspiratie voor het nummer. Shevell en McCartney trouwden op de verjaardag van John Lennon. Hij zou woensdag 73 jaar zijn geworden.