Pedojager kreeg inspiratie van Stegeman

Redactie

Een 30-jarige man uit Groningen blijkt zichzelf als lokpuber voor pedofielen te hebben ingezet nadat hij inspiratie had gekregen van de misdaadprogramma's van Alberto Stegeman en Peter R. de Vries. Tegen hem werd donderdag voor de rechtbank in Groningen wegens chantage een celstraf geëist van acht maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Hendrik V . zocht via contactadvertenties naar volwassen mannen die wel in waren voor een seksuele relatie. Hij deed zich daarbij voor als meisje van zestien. Eén man reageerde. Na over en weer erotisch geladen mailtjes te hebben verzonden, maakte V. zich bekend als lid van het 'Speurend Anti Pedofielen Front' en eiste hij 2500 euro om de zaak onder de pet te houden. De verdachte beweert dat hij pas op het moment dat hij contact had gelegd, op het idee kwam om geld te vragen voor geheimhouding.

Het Openbaar Ministerie (OM) zet vraagtekens bij het 'nobele' motief van de man, dit mede omdat hij geld vroeg om de misstand stil te houden. Zijn advocaat meent dat het OM iedereen gelijk moet behandelen en dus ook journalisten als Alberto Stegeman en Peter R. de Vries zou moeten vervolgen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Pedojager kreeg inspiratie van Stegeman
Pedojager kreeg inspiratie van Stegeman (Foto: ANP)