FOK! wat een weer... Regen en wind

Stephan (Stephan5)

De meeste en zwaarste buien vielen gisteren in het zuidwesten van het land. Door de noordelijke stroming wisten veel buien de rest van ons land niet of nauwelijks te bereiken. Af en toe klaarde het zelfs heel mooi op. De wind maakte het voor het gevoel wel heel fris. Vandaag maakt de zon minder kans en kan er behoorlijk wat regen vallen.

De stroming is vrij ongebruikelijk, want die is noordoostelijk en dat is geen alledaagse richting voor depressies en storingen. Het is dus bewolkt vandaag en er zijn perioden met regen. De timing is nog niet helemaal zeker, maar als het gaat regenen blijft het lang en soms ook hard doorregenen. De hoeveelheden kunnen dus flink oplopen. Wel is het zo dat het aan het einde van de dag in het noorden tijdelijk wat droger gaat worden. Als het even droog is kan het nog 15 graden worden, maar in de regen is 10 graden toch echt wel het maximum. Het gaat heel stevig waaien uit het noordoosten. In het binnenland is een dikke windkracht 5 mogelijk en langs de kust en op het IJsselmeer kan de wind zelfs toenemen naar hard tot stormachtig. Dit lijkt dus de beste herfstdag van 2013 te gaan worden. Het hoort erbij, zeg ik maar zo.

Ook morgen kan er nog flink wat regen vallen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Buiben

Het is nog geen kerst! De aandacht gaat uit naar de bui die Bennootje op het oog had...

Buiben2
...even verderop kwam er een nieuwe bui aan. Dynamisch weer dus in Zuid-Holland.