Saxo Bank enige sponsor ploeg Riis

Frank (franklop)

Wielerploeg Saxo-Tinkoff gaat volgend jaar voorlopig door het leven als Saxo Bank. De Deense bank, die al hoofdsponsor was, steekt meer geld in de formatie. Dat maakte ploegeigenaar Bjarne Riis donderdag bekend op een persconferentie in Madrid. De ploeg kan daardoor het vertrek van cosponsor Tinkoff Bank opvangen.

Volgens Riis is de Deense wielerploeg net zo sterk als die van dit jaar. "De kwaliteit zal hetzelfde zijn, hopelijk zelfs beter. Ons doel is om bij de beste teams in de World Tour te horen."

Door de nieuwe overeenkomst met Saxo Bank heeft Riis extra tijd om een cosponsor te vinden. Saxo Bank heeft daar nadrukkelijk geen problemen mee, liet directeur Lars Seier weten. "Een extra sponsor betekent dat het team alleen maar sterker wordt. Ik weet zeker dat Bjarne erin slaagt om een andere sponsor te vinden."

Het Russische Tinkoff Bank vertrok met onenigheid als cosponsor. Oleg Tinkov, de eigenaar van de Russische bank, uitte op Twitter regelmatig zijn onvrede over het presteren van de ploeg en dan met name van Alberto Contador.