Van der Vaart snapt tegenzin bij Van Gaal

Boris (borisz)

Rafael van der Vaart heeft er begrip voor dat Louis van Gaal de functie van bondscoach van het Nederlands elftal met frisse tegenzin bekleedt. "Als ik maar één keer in de twee maanden zou kunnen voetballen, vind ik dat ook te weinig", vertelde de speler van Hamburger SV woensdag aan Novum Nieuws. "Dus ik snap dat wel."

Van Gaal liet twee maanden geleden na de oefeninterland tegen Portugal weten eigenlijk veel liever clubtrainer te zijn. Naar eigen zeggen offert hij zich op voor zijn ultieme doel, het WK in Brazilië. "Ik wil een keer een groot toernooi meemaken met een nationale selectie", liet hij destijds in Faro weten. Na het WK vertrekt hij bij Oranje.

"Elke week wedstrijdjes kijken, dat heb je op een gegeven moment ook wel gezien", ondersteunt Van der Vaart de woorden van de trainer. Wel verwacht hij dat de rol van Van Gaal tijdens de voorbereiding op het WK groter zal worden. "Als we in de zomer langere tijd bij elkaar zijn, kan hij zijn stempel op het spel drukken. Daar ben ik wel van overtuigd."

Van der Vaart denkt sowieso dat Oranje volgend jaar met de huidige selectie hoge ogen kan gooien in Brazilië. "Daar heb ik veel vertrouwen in", laat hij weten. "Dat we voetballend goed genoeg zijn om van veel landen te kunnen winnen. We moeten als een hecht team opereren."