Van Gaal niet bang voor gebrek aan motivatie

Frank (franklop)

Louis van Gaal is niet bang dat de spelers van het Nederlands elftal de komende interlands tegen Hongarije en Turkije als een verplicht nummertje zien. "Alle spelers moeten zich nog bewijzen, op Strootman, Van Persie en Robben na", zei de bondscoach woensdag op een persconferentie. "Dit zijn allemaal testwedstrijden. Er zijn genoeg uitdagingen voor spelers en staf."

Hoewel Oranje al geplaatst is voor het WK, zijn er de komende wedstrijden nog wel punten te verdienen voor de wereldranglijst. Een hoge notering is nodig om in december bij de loting in Brazilië als groepshoofd in de koker te gaan. "Ik denk dat de spelers er wel van doordrongen zijn dat het handig is om groepshoofd te worden", verwacht Van Gaal.

De bondscoach heeft geen enkel signaal opgevangen dat de spelers de komende duels niet serieus zouden nemen. "Ik verwacht een zeer gemotiveerd team. Over het algemeen valt er niets te klagen over de wil en passie van mijn groep." Onderschatting zal volgens hem ook niet aan de orde zijn. "De klus makkelijk opvatten? Ik denk dat elftallen onder mijn leiding dat gedrag niet vertonen."