Jonathan Hivert tekent bij Belkin

Pino112

Jonathan Hivert heeft voor één jaar getekend bij de Nederlandse wielerploeg Belkin. De Fransman komt over van het Franse Sojasun, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan.

De 28-jarige Hivert won begin dit jaar de Ster van Bessèges en won twee etappes in de Ronde van Andalusië. In de Ronde van Luxemburg werd hij tweede in het eindklassement, vlak achter zijn nieuwe ploeggenoot Paul Martens.

In 2009 reed Hivert bij Skil-Shimano, waar hij met Merijn Zeeman, de huidige ploegleider van Belkin, samenwerkte. "Hij heeft de persoonlijkheid van een winnaar, maar is daarnaast een echte teamspeler. Dat is ook de kracht van onze ploeg. Heel veel jongens hier weten precies hoe ze anderen moeten helpen, maar kunnen en mogen ook voor eigen kansen rijden."

Zeeman wil hem vooral inzetten bij koersen zoals de Ronde van Luxemburg. "Hij wil graag anderen helpen, maar in bepaalde koersen zouden we hem ook als medekopman kunnen opstellen. In races met een finale tot vier à vijf kilometer bergop kan hij dodelijk zijn. Misschien kan hij zich in een paar van die wedstrijden zelfs richten op een klassement."

Zelf is Hivert ook tevreden over zijn overstap. "Ik heb een heel goed gevoel bij deze overstap. Belkin is een fantastische ploeg. Een van de betere van het peloton. Ze hebben een goede filosofie. Ik heb al koersend al gezien dat er onder de renners een echte teamspirit heerst. Dat spreekt mij erg aan."

De Fransman fietst volgend seizoen voor het eerst bij een WorldTour-formatie, want Sojasun komt uit in het ProContinentale circuit. "Ik ga op het allerhoogste niveau koersen. Ik kan hier alleen maar beter worden. Ik ben 28, mijn beste jaren komen eraan. Ik wil graag leren van de grote renners en mezelf ontdekken in de grote wedstrijden."