Wilshere: "Alleen Engelsen voor Engeland"

Rosario

Jack Wilshere is van mening dat alleen Engelsen zouden moeten worden opgeroepen voor het Engelse nationale elftal. Dat liet de 21-jarige middenvelder van Arsenal op Twitter weten na de belangstelling van bondscoach Roy Hodgson voor Adnan Januzaj, het Belgische talent van Manchester United.

Januzaj mag door zijn gemengde afkomst spelen voor de nationale elftallen van België, Servië, Albanië en Turkije, en heeft daarin nog geen beslissing gemaakt. De middenvelder zou mogen uitkomen voor Engeland als hij daar vijf jaar gewoond heeft, een vereiste van de FIFA. Dat betekent dat hij pas in 2018 zou mogen uitkomen voor de ploeg van Roy Hodgson.

In een interview vandaag zei Wilshere dat zijn tweet niet op Januzaj gericht was. "Ik had het niet over Januzaj. De vraag was of buitenlandse spelers voor Engeland uit zouden moeten kunnen komen, en ik ben van mening dat dat niet zou moeten. Hij [Januzaj] is een geweldige speler. Ik wou dat hij Engels was," aldus Wilshere, die eerder deze week nog in opspraak kwam omdat hij rokend was gefotografeerd.

"Als je vijf jaar in Engeland hebt gewoond, maakt dat je nog niet Engels," vervolgde de Gunner. "(...) Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan techniek, als je aan Engeland denkt, dan denk [je aan moed en harde tackles]. Dat moeten we onthouden. De enige mensen die voor Engeland zouden moeten uitkomen zijn Engelsen. Als ik naar Spanje zou gaan en daar vijf jaar zou wonen, zou ik niet voor Spanje gaan spelen."