Lenovo heeft oogje op HTC

static

Telefoonfabrikant HTC wordt mogelijk overgenomen door hardwarefabrikant Lenovo. De twee bedrijven onderhandelen volgens het Taiwanese techweblog Apple Daily sinds augustus met elkaar. Lenovo, dat met zijn telefoons alleen groot is in China, zou interesse hebben om zijn telefoons in Europa en Noord-Amerika op de markt te brengen.

De uitkomst van de onderhandleingen worden volgens het techweblog niet verwacht voor begin volgend jaar. Sinds begin 2011 daalde de beurswaarde van HTC met negentig procent gedaald. In het afgelopen kwartaal draaide het bedrijf voor het eerst sinds zijn beursgang in 2002 een verlies.

Lenovo verkocht afgelopen voorjaar nog elf miljoen telefoons in China. Onder meer Sony verkoopt eenzelfde aantal telefoons wereldwijd. In maart maakte topman Yang Yuanquing van het Chinese techbedrijf bekend dat Lenovo begin volgend jaar de Europese markt wil betreden.

Steeds meer Chinese fabrikanten van telefoons breiden hun markt uit naar Europa en Noord-Amerika. Huawei en Oppo bieden hun telefoons al aan in Europa. Ook branchegenoot Xiaomi Hongmi wil met zijn goedkope smartphones de overstap maken.