Hoofdrol voor Mark van Eeuwen in Heineken-thriller

Borizzz

Mark van Eeuwen gaat een hoofdrol spelen in de Amerikaanse film Kidnapping Freddy Heineken. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Welke rol hij gaat spelen is nog onbekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat hij een van de ontvoerders gaat spelen. Het is voor het eerst dat de 37-jarige acteur, vooral bekend van de soap GTST, een film in het buitenland opneemt.

Van Eeuwen mag zich hiermee bij een internationale cast voegen, met Anthony Hopkins in de hoofdrol van de biermagnaat, en daarnaast Sam Worthington en Jim Sturgess. Het scenario is William Brookfield, gebaseerd op het boek De Ontvoering van Alfred Heineken uit 2003, van Peter R. de Vries.

De regie is in handen van Daniel Alfredson, die de laatste twee delen van de Noorse Millennium-trilogie regisseerde. De opnames moeten eind deze maand van start gaan in België. Daarna worden ook Amsterdam en New Orleans aangedaan. De première staat gepland voor volgend jaar.

De film gaat over de ontvoering van Freddy Heineken in 1983. Drie weken lang werd de topman van brouwerij Heineken in een loods opgesloten door vijf criminelen. Een deel van het betaalde losgeld werd nooit teruggevonden.


Hoofdrol voor Mark van Eeuwen in Heineken-thriller (Foto: Novum)