Tom Hanks liep twintig jaar rond met diabetes

dekatophetspek

Tom Hanks heeft suikerziekte. Dat zei de Amerikaanse acteur afgelopen maandagavond in een interview met David Letterman. Hanks zei al twintig jaar symptomen te hebben, maar dat de diagnose diabetes type 2 pas onlangs werd gesteld.

"Mijn dokter zei: weet je nog, die hoge bloedsuikerspiegel waar je al sinds je 36e mee kampt? Nou, gefeliciteerd jongeman, je bent bevorderd tot diabeticus", vertelt de 57-jarige Hanks.

De ziekte, waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet zelf kan regelen, zou een gevolg kunnen zijn van het snel afvallen en aankomen voor sommige van Hanks' filmrollen. Zo moest hij voor zijn rol in Cast Away eerst aankomen en daarna dramatisch afvallen, voor een totaal verschil van naar verluidt 25 kilo.

Hanks lijkt er niet al te veel van onder de indruk. "De dokter zegt dat ik terug moet naar het gewicht dat ik op de middelbare school had", vertelt Hanks. "Als dat me lukt, heb ik nergens last meer van." Hij is nu al goed op weg. "Ik ben slanker dan ooit."

Hanks is vanaf 21 november te zien in Captain Phillips, dat gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Hij speelt de hoofdrol van een kapitein die zijn bemanning beschermt tegen een bende Somalische piraten.


Tom Hanks liep twintig jaar rond met diabetes (Foto: Novum)