Brands trots op international-rijk PSV

Maarten (rubbereend)

Liefst zeventien spelers van PSV zijn opgeroepen voor een nationaal team. Technisch manager Marcel Brands is trots op dat aantal. "Volgens mij is dat behoorlijk uniek."

"Alleen keeper Przemyslaw Tyton en enkele geblesseerden kregen geen oproep. Volgens mij is dat behoorlijk uniek. Het is een goed teken, wij als club zijn er erg blij mee", zegt Brands tegen Voetbal International.

Elvio van Overbeek en Mohamed Rayhi werden opgeroepen voor Oranje onder-20. Als je het jonge duo meetelt, levert PSV deze periode zelfs negentien internationals. Bondscoach Louis van Gaal riep vijf PSV'ers op voor Oranje. Jetro Willems, Jeffrey Bruma en Memphis Depay meldden zich daadwerkelijk in Noordwijk. Stijn Schaars en Jeroen Zoet moesten door blessures verstek laten gaan.

Naast de Nederlanders werden ook Santiago Arias (Colombia), Zakaria Bakkali (België), Stanislav Manolev (Bulgarije), Tim Matavz (Slovenië) en Ola Toivonen (Zweden) opgeroepen voor de elftallen van hun vaderland. Zes andere PSV'ers werden uitgenodigd voor jeugdteams.