Volgend jaar drie NFL-duels op Wembley

Chuck-N0rr1s

In 2014 worden er drie NFL-wedstrijden gespeeld op Wembley. Dat is een duel meer dan dit jaar. Dat heeft de NFL, de Noord-Amerikaanse american-footballcompetitie, dinsdag bekendgemaakt. Jacksonville Jaguars, Atlanta Falcons en Oakland Raiders spelen thuiswedstrijden in het Londense stadion.

Na het einde van de NFL Europe is de NFL een nieuwe weg ingeslagen om Europese fans te bereiken. Sinds 2007 wordt er daarom een NFL-wedstrijd per seizoen op Wembley gespeeld. Dit jaar waren dat er voor het eerst twee, waarvan de tweede nog gespeeld moet worden.

"Onze fans in het Verenigd Koninkrijk hebben steeds laten zien dat ze van american football houden en er meer van willen", verklaarde NFL-baas Roger Goodell de snelle uitbreiding. "Allebei de wedstrijden in Londen van dit jaar waren snel uitverkocht. Het enthousiasme van de fans voor onze sport blijft groeien."

Vorige maand liet Wembley weten op termijn een eigen NFL-team wel te zien zitten. Ook heeft de Londense voetbaltempel wel oren naar het organiseren van de Superbowl.