Onzekere toekomst schaatsploeg Beslist.nl

Peterselieman

Beslist.nl stopt na het olympische seizoen mogelijk als sponsor van de gelijknamige schaatsploeg. Voorzitter Kees Verpalen van de huidige geldschieter twijfelt hardop of het aflopende sponsorcontract moet worden verlengd. Dat liet hij dinsdag weten tijdens de presentatie van de schaatsploeg.

Verpalen vindt de zichtbaarheid van de sponsornaam, met name op de schaatspakken, onvoldoende. Volgens hem gaat KPN als hoofdsponsor van de schaatsbond met bijna alle eer strijken. "Die verhouding is compleet scheef. Als er niets verandert, gaan we niet door."

Volgens Verpalen is het onder de huidige omstandigheden bijna onmogelijk om de commerciële doelstellingen te halen. "Vorig seizoen hebben we ongeveer anderhalf miljoen euro in de schaatsploeg gestopt, gelijk aan de commerciële waarde. We draaien dus break-even. Dat was niet de doelstelling."

De sponsor is in gesprek met de KNSB om veranderingen door te voeren. "De bond zegt dat ze willen bewegen. Dat moeten we nu afwachten", zegt Verpalen, die nog niet precies weet wanneer hij de knoop doorhakt. "In ieder geval na de Spelen in Sochi. De schaatsers willen op een gegeven moment ook zekerheid."

Beslist.nl stapte in mei vorig jaar in het schaatsen als opvolger van APPM. Bij de ploeg van coach Gerard van Velde staan onder anderen Mark Tuitert, Michel Mulder en Hein Otterspeer onder contract.