Mercedes ontkent vertrek Brawn

Peterselieman

Het Formule 1-team Mercedes heeft ontkend dat Ross Brawn na dit seizoen opstapt als teambaas, zoals gesuggereerd was door Bild. Volgens Niki Lauda wil de Duits/Britse renstal hem graag behouden.

Brawn is al sinds 2008 verbonden aan het team uit Brackley. Eerst als teambaas bij Honda F1, maar nadat het Japanse merk zich voor 2009 terugtrok kocht hij samen met Nick Fry de renstal. Mercedes nam het team eind 2009 over, waarna Brawn teambaas werd.

Dat Brawn vertrekt zou komen door de komst van McLaren-directeur Paddy Lowe. Bild-correspondenten Ralf Bach en Bianca Garloff stellen dat de Brit niet achter de nieuwe structuur staat bij Mercedes waarin ook Lauda en Toto Wolff hoge posities bekleden. De knoop om te vertrekken zou afgelopen weekend in Zuid-Korea door zijn gehakt. Hij zou in beeld zijn om terug te keren bij Honda dat vanaf 2015 motoren aan McLaren zal gaan leveren.

Mercedes zegt van niets te weten, zo meldt Lauda aan SID News. "Ik weet niet waar het verhaal vandaan komt. Er is niets veranderd." Wel zegt de Oostenrijker nog met Brawn in gesprek te zijn. Volgens hem wordt er dit seizoen geen besluit genomen over de positie van Brawn. Hij wil de Brit graag behouden, maar kan hem niet tegenhouden mocht Brawn toch willen vertrekken.