[WGP Darts] Klaasen hard onderuit

Tom (Nappie-Oleon)

De eerste dag van de World Grand Prix 2013 zit er op. In Dublin beleefde de Nederlandse darter Jelle Klaasen een uitermate teleurstellend toernooi. Tegenstander in de eerste ronde Gary Anderson gooide een gemiddelde van ruim 104 en schoof daarmee kinderlijk eenvoudig de Alphenaar opzij: 2-0.

Nagenoeg alle favorieten wisten te winnen. Tienvoudig winnaar Phil Taylor won in een spannende wedstrijd met 2-1 van Jamie Caven. James Wade won met 2-1 van Steve Beaton. Verder wisten Simon Whitlock, Paul Nicholson, Wes Newton en Ronnie Baxter hun eerste ronde partij te winnen.

Voor een Ierse overwinning moest het aanwezige publiek geduld hebben, want pas in de laatste partij van de avond kwam Connie Finnan aan de oche. Met behulp van het zeer enthousiaste publiek zette hij The Bull Terry Jenkins onder druk. Druk die voor Jenkins uiteindelijk te groot bleek: 2-0.

Vanavond gaat het befaamde 'double-in double-out' toernooi verder. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen laten dan ook hun pijlen spreken.