Nederlandse gamebeurs opnieuw uitverkocht

Twintigduizend gamers hebben zaterdag en zondag gamebeurs Firstlook in Utrecht bezocht. Het evenement in de Jaarbeurs was net als vorig jaar uitverkocht. Dat heeft organisator Jan-Johan Belderok gezegd. Bezoekers bestempelden het schietspel Battlefield 4 als game van de show.

Het evenement in de Jaarbeurs Utrecht is aanzienlijk kleiner dan bijvoorbeeld Gamescom in Keulen, dat in augustus 340 duizend bezoekers trok over vijf dagen. "Wij willen niet meer bezoekers", gaf Belderok aan. Hij is van mening dat gamers op deze manier juist de kans krijgen meerdere spellen te spelen.

Naast het schietspel Battlefield 4 waren meer populaire gamereeksen aanwezig. Zo konden bezoekers Assassin's Creed 4: Black Flag, het schietspel Call of Duty: Ghosts en de online game The Elder Scrolls Online spelen. Daarnaast waren er lange rijen om met de PlayStation 4 of de Xbox One te kunnen spelen.

De organisatie van de beurs is niet van plan volgend jaar meer bezoekers toe te laten. Wel wil Belderok inhoudelijke groei verzorgen. "We hebben de ambitie om bijvoorbeeld op het gebied van competitief gamen stappen te zetten."

Een fotoverslag van de beurs vind je hier.

© FOK.nl / Barbara Kamphuis

(De boothbabes waren ook aanwezig! Foto: FOK! | Barbara Kamphuis)