Dijsselbloem hervat overleg met oppositie

Redactie

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) heeft maandagmiddag het overleg hervat met de oppositie over de begroting voor volgend jaar. Dijsselbloem begon rond 13.30 uur aan overleg met de financieel specialisten uit de Tweede Kamer.

Dijsselbloem spreekt op zijn ministerie met de financieel woordvoerders van de coalitiepartijen VVD en PvdA en van de oppositiepartijen D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP. Het CDA staakte vorige week de gesprekken met het kabinet.

"We hebben de voorfase nu gehad, het is tijd om tot actie over te gaan. De tijd begint te dringen", zei ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten voor aanvang van het overleg. Volgens een ingewijde schuiven later op de dag minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) en de woordvoerders sociale zaken aan. Dan staan hervormingen op de arbeidsmarkt op de agenda.

Het versnellen van de versoepeling van het ontslagrecht en het verkorten van de WW-duur zijn belangrijke eisen van D66. GroenLinks ziet er daarentegen niets in, zei Kamerlid Jesse Klaver voor aanvang. "Er zijn genoeg andere manieren om te zorgen dat we voor meer werkgelegenheid zorgen."

De woordvoerders van de coalitiepartijen wilden niet zeggen wat zij de oppositie kunnen bieden. "We gaan vandaag spreken over het Belastingplan en de begrotingen. Ik heb er zin in en ik zie het zitten", verklaarde PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.