[NFL] Denver Broncos winnen enerverend duel van Dallas Cowboys

Joost (Hoogstaande)

De Denver Broncos hebben hun winstreeks naar 5-0 verlengd door zich te ontdoen van de Dallas Cowboys. In het AT&T Stadium in Arlington werd het na een absolute kraker 48-51 in het voordeel van de Broncos.

De Cowboys begonnen geïnspireerd aan de wedstrijd. Quarterback Tony Romo eiste direct een hoofdrol voor zich op door de eerste drive direct te laten eindigen in een touchdown. Direct daarna zorgde hij voor de 14-0 voorsprong door de bal te geven aan running back DeMarco Murray die 45 yards overbrugde voor de tweede touchdown.

De Cowboys konden tenslotte de aanvalsdrang van de Broncos niet meer houden en Broncos’ quarterback Peyton Manning kwam uiteindelijk in zijn ritme. Dit demonstreerde hij met een handige pass naar Julius Thomas die een 4-yard touchdown maakte. 

De Cowboys eindigden het eerste kwart met een voorsprong, maar in het tweede kwart werden ze totaal overlopen door de Broncos. Door middel van drie touchdowns, waaronder één van Manning zelf, gingen de Broncos met een voorsprong de rust in. 

De aanval van Dallas kreeg na de rust weer een opleving, nadat uitblinker Romo een waanzinnige 82-yard pass gooide die door Terrance Williams gevangen en tot touchdown geconverteerd werd. Dez Bryant scoorde daarna nog een touchdown voor de Cowboys, en Matt Prater scoorde ondertussen een field goal voor de Broncos. Dit zorgde ervoor dat de stand aan het begin van het vierde kwart al op 33-38 stond.

Manning ging vervolgens de fout in toen hij een interception gooide. Dit onderbrak zijn recordreeks van twintig touchdownpasses achter elkaar. De Cowboys maakten er gretig gebruik van en kwamen door middel van een touchdown en een 2-point conversion opnieuw aan de leiding. Prater scoorde opnieuw een field goal om de stand weer gelijk te trekken. Daarna was Romo echter weer aan de beurt. Een 79-yard pass naar Bryant gaf hem de gelegenheid om daarna Cole Beasly een touchdown te laten scoren. Er waren toen nog minder dan acht minuten te spelen. Peyton Manning kreeg het toch nog voor elkaar om een touchdown voor zijn team te forceren. De stand was opnieuw gelijk.

Diep in eigen gebied ging Tony Romo tenslotte toch de fout in. Hij gooide een interception wat de Broncos de kans gaf om de wedstrijd te beslissen. De Broncos lieten deze kans niet onbenut en scoorden in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog een field goal om de overwinning toch mee naar huis te nemen. Ondanks alles mag Romo terugkijken op een bijzondere avond. Hij gooide 506 passing yards, waarmee hij de eerste quarterback in de historie van de Cowboys is die dat voor elkaar kreeg. Tevens was de score van 48-51 de gedeeld vijfde hoogste score in de NFL ooit.

Overige uitslagen: 


Thuis Uit Score
Cleveland Browns Buffalo Bills 37 - 24
Chicago Bears New Orleans Saints 18 - 26
Cincinnati Bengals New England Patriots 13 - 6
Green Bay Packers Detroit Lions 22 - 9
Indianapolis Colts Seattle Seahawks 34 - 28
Miami Dolphins Baltimore Ravens 23 - 26
New York Giants Philadelphia Eagles 21 - 36
St. Louis Rams Jacksonville Jaguars 34 - 20
Tennessee Titans Kansas City Chiefs 17 - 26
Arizona Cardinals Carolina Panthers 22 - 6
San Francisco 49ers Houston Texans 34 - 3
Oakland Raiders San Diego Chargers 27 - 17