Armin van Buuren wil nieuwe paden blijven betreden

Redactie

Armin van Buuren komt met zijn A State of Trance-wereldtoers soms op plekken waar trance nog redelijk onbekend is. "Het is een missie om elke keer weer nieuwe paden te betreden en er ligt nog genoeg terrein open", vertelt de dj in Spits. De Leidenaar kondigde vorige week aan dat hij volgend jaar in ieder geval in Nederland, Rusland, Argentinië, Indonesië en de Verenigde Staten staat met A State of Trance.

Volgens de 36-jarige Van Buuren is er bijvoorbeeld nog 'veel te winnen' in Brazilië en China. Vorig jaar stond de dj voor het eerst in Kuala Lumpur. "Daar stond zomaar dertigduizend man op een racecourse. Hallelujah, dat had ik nog nooit meegemaakt. Azië is nu echt aan het opkomen."

Van Buuren heeft naar eigen zeggen veel te danken aan zijn radioprogramma A State of Trance, waarmee hij twaalf jaar geleden begon en dat is uitgegroeid tot een van de best beluisterde internationale radioshows. "Ik kan elke week nieuwe platen testen bij mijn fans, dat geeft me een ontzettende voorsprong op andere dj's."