Waarschuwing kost Pic en Bianchi gridstraf

Peterselieman

Caterham-coureur Charles Pic en Marussia-rijder Jules Bianchi hebben in Zuid-Korea hun derde waarschuwing van het seizoen opgelopen en zullen in Japan tien plaatsen naar achteren moeten starten. Beide coureurs remden niet genoeg af voor gele vlaggen.

Pic kreeg op vrijdag al de tweede waarschuwing van het seizoen toen hij tijdens de vrije training het rode licht voor de weging over het hoofd zag. Bianchi ging tijdens de kwalificatie al in de fout door Paul di Resta op te houden. De Fransman kreeg hiervoor niet alleen een gridstraf, maar ook een waarschuwing. De reprimandes van vandaag betekende voor beiden een extra straf.

Ook Giedo van der Garde kreeg een waarschuwing, omdat hij sneller reed dan de door de stewards opgegeven minimumtijd voor een ronde. Max Chilton deed hetzelfde en kreeg ook een reprimande. McLaren-coureur Sergio Perez kreeg geen straf voor de aanrijding met Felipe Massa en ook niet voor het van de baan dwingen van Paul di Resta. Ook Adrian Sutil kwam zonder straf weg voor het torpederen van Mark Webber, nadat de Duitser de controle over zijn Force India verloor.