Van Barneveld wint Player Championship Dublin

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld heeft zondagmiddag de tiende Player Championship op zijn naam geschreven. De 46-jarige Hagenaar won in Dublin de finale werd Peter Wright met 6-3. Wright won in de halve finales nog van Michael van Gerwen.

De eindzege leverde Van Barneveld tienduizend pond op, zo´n twaafduizend euro. De vijfvoudig wereldkampioen bezocht vorige week het ziekenhuis om een hartfilmpje te laten maken. Uiteindelijk bleek de Nederlander niets te mankeren.

Barney gooide sterk en won op weg naar de finale van Kevin Painter en Wayne Jones met 6-1. Alleen Jamie Caven stribbelde echt tegen: 6-5. Vincent van der Voort en Jelle Klaasen strandden in de derde ronde. De winnaar van zaterdag Adrian Lewis vloog er eveneens in de derde ronde uit. 

Van Barneveld, Klaasen en Van Gerwen strijden vanaf maandag in Dublin om de World Grand Prix. Mighty Mike is daar de titelverdediger. Klaasen speelt in de eerste ronde tegen Gary Anderson, Van Barneveld is gekoppeld aan Stuart Kellett en Van Gerwen begint zijn toernooi tegen John Part. Mochten Van Barneveld en Van Gerwen winnen, dan spelen ze in de tweede ronde tegen elkaar.