Eigenaar snackbar vast voor drijven wiethandel

Redactie

Een 33-jarige eigenaar van een Haagse snackbar is vrijdagavond aangehouden voor het dealen van drugs vanuit zijn zaak. Dat laat de politie zondag weten. Ook de broer van de eigenaar en vier klanten van de zaak aan de Pletterijstraat werden gearresteerd. De politie had een anonieme tip gekregen dat vanuit de snackbar werd gedeald.

De politie controleerde vrijdag enkele klanten die de snackbar, die werd uitgebaat als koffiehuis, verlieten. Vier klanten, in de leeftijd van 16 tot 22 jaar, hadden wiet op zak. Twee van hen zeiden dat ze de softdrugs in de snackbar hadden gekocht. Daarop werd besloten de zaak te doorzoeken en de eigenaar aan te houden.

In de snackbar werd volgens de politie weinig bijzonders gevonden. In de woning van de eigenaar, waar ook diens 23-jarige broer woonde, werd echter tegelijkertijd een kleine hoeveelheid cocaïne en wiet aangetroffen, net als gestolen elektronica.

De eigenaar en zijn broer zitten nog vast. De politie wil met de gemeente bekijken of het mogelijk is de snackbar te sluiten.