[MLB] Boston Red Sox nemen voorsprong op Tampa Bay Rays

Joost (Hoogstaande)

De Boston Red Sox hebben vannacht opnieuw de Tampa Bay Rays verslagen. De tweede wedstrijd van de serie eindigde in 7-4 voor de Red Sox.

Een dag eerder versloegen de Red Sox de Rays al met 12-2. Zo kregen de Rays in een tijdsbestek van iets meer dan vierentwintig uur negentien runs te verduren. Ditmaal konden ze er zelf ook wat tegenover zetten. Dat was echter niet genoeg om het de Red Sox enigszins moeilijk te maken.

De Red Sox kwamen in de eerste inning al op een 2-0 voorsprong. Het leek daarom al snel af te stevenen op een nieuwe monsterscore, maar dat viel uiteindelijk mee. De Rays deden in de tweede inning namelijk meteen wat terug en scoorden hun eerste run van de wedstrijd. De Red Sox kwamen echter niet meer in de problemen en scoorden vijf runs in vier van de resterende zes innings. Dat bleek teveel te zijn voor de Rays die enkel in de vijfde en de zesde inning nog tot scoren kwamen. Zo leiden de Red Sox als enige team uit de Division Series met 2-0.

Oakland Athletics – Detroit Tigers

De Oakland Athletics hebben de score in hun serie gelijk getrokken door met 1-0 te winnen van de Detroit Tigers. De winnende run werd pas in de laatste inning gelopen.

Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn bleek ook al uit de eerste wedstrijd, toen de score ook laag bleef en de Tigers uiteindelijk met 2-3 wonnen. Zo staan beide teams wat betreft runs en overwinningen precies gelijk in deze serie en zal één van de twee teams het initiatief moeten nemen om de serie in haar voordeel te beslechten.