[PL] Liverpool ontdoet zich simpel van Crystal Palace

Boris (borisz)

Liverpool heeft zaterdag Crystal Palace op Anfield met 3-1 verslagen. Luis Suarez, Daniel Sturridge en Steven Gerrard gooiden de wedstrijd met hun doelpunten al voor rust op slot. Dwight Gale wist na de thee nog wat terug te doen voor de Londenaren.

Liverpool gaat door de zege in elk geval een dag aan kop in de Premier League. Arsenal kan zondag op bezoek bij West Bromwich Albion de nummer één-positie weer terugpakken. Palace verloor zes van zijn zeven duels en staat negentiende.

Doelman Tim Krul deed goede zaken met Newcastle United. De ploeg won op bezoek bij Cardiff City met 2-1 dankzij twee treffers van de Fransman Loïc Rémy. Peter Odemwingie schoot na iets minder dan een uur de aansluitingstreffer binnen voor Cardiff, maar daar bleef het bij. Vurnon Anita zat op de bank bij Newcastle en kwam niet in actie.

Newcastle nestelt zich door zijn derde zege van het seizoen in de middenmoot met tien punten, twee meer dan de ploeg uit Wales.

Aston Villa-spelers Ron Vlaar en Leandro Bacuna hielden een punt over aan het treffen met Hull City Tigers: 0-0. Oud-Feyenoorder Karim el Ahmadi kwam niet in actie voor de bezoekers, die de negende positie bezetten. Hull staat een plek hoger.

Darren Bent verschafte de geplaagde Fulham-trainer Martin Jol wat lucht. De Engelse spits scoorde zeven minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd tegen Stoke City: 1-0. Het was pas de tweede zege van het seizoen voor Fulham, dat net als Stoke net boven de degradatiezone staat met zeven punten.

Erik Pieters maakte de negentig minuten vol voor Stoke, waar voormalig sc Heerenveen-aanvaller Oussama Assaidi inviel.