[PL] City in eigen huis te sterk voor Everton

Boris (borisz)

Manchester City heeft zaterdag in het Etihad Stadium met 3-1 gewonnen van Everton. Chelsea-huurling Romelu Lukaku opende de score namens Everton in de zestiende minuut, maar Alvaro Negredo schoot City een minuut later alweer naar 1-1. Een treffer van Sergio Aguero en een eigen goal van doelman Tim Howard zorgde voor een zege voor de Citizens, die Everton voorbijstreven op de ranglijst van de Premier League.

Nadat Lukaku Everton enigszins verrassend op voorsprong had gezet, vond Negredo het doel na een fraaie steekpass van Yaya Touré. Aguero scoorde vlak voor rust de 2-1, waarna City op gelukkige wijze op een ruimere voorsprong kwam. De Argentijn schoot een strafschop tegen de paal, maar via Howard belandde de bal alsnog in het doel.

City is met zeventien goals de meest productieve ploeg in de Premier League. De equipe van trainer Manuel Pellegrini staat, met een duel meer gespeeld dan de concurrentie, gedeeld tweede met dertien punten. Everton heeft een punt minder. John Heitinga zat de hele wedstrijd op de bank bij de Liverpudlians.