Ferrari hekelt Formule 1-kalender 2014

Frank (franklop)

Ferrari is niet blij met de Formule 1-kalender voor 2014. De Italiaanse renstal dringt erop aan dat het aantal grands prix met minimaal twee wordt teruggebracht. Volgens teammanager Massimo Rivola zorgen onder meer de opeenvolgende races in Monaco, New Jersey en Montreal eind mei en begin juni voor logistieke problemen.

"Er zit vast een goede commerciële reden achter die mij ontgaat. Maar dit is logistiek gezien niet de best mogelijke kalender", liet Rivola weten in Zuid-Korea, waar dit weekeinde wordt gereden. "Ik hoop dat de kalender nog wordt teruggebracht tot twintig races. Op deze manier is het bijna niet haalbaar."

De voorlopige kalender voor volgend seizoen bestaat uit 22 grands prix, maar de wedstrijden in Zuid-Korea, New Jersey en Mexico zijn nog onder voorbehoud. Dit jaar worden negentien races verreden.

Ook het kleinere team Sauber maakt zich zorgen. "Voor ons is de personele bezetting de grootste zorg", zei teammanager Beat Zehnder. "We moeten alle races, tests en andere evenementen dekken met hetzelfde aantal personen. Hoe meer er op het programma staat, hoe moeilijker dat is."