FOK!filmtip van de dag: Sherlock Holmes (2009)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Sherlock Holmes

Vanavond kiezen we bij de FOK!filmtip van de dag voor de film Sherlock Holmes, die vanavond om 20.30 uur te zien is op Veronica. In de film van de Britse filmmaker Guy Ritchie zien we Robert Downey Jr. als de wereldberoemde privédetective Sherlock Holmes die samen met zijn loyale assistent Dr. John Watson (Jude Law) aan een zaak werkt waardoor de invloedrijke Lord Blackwood (Mark Strong) achter de tralies verdwijnt. Het is echter pas het begin van een samenzwering waardoor de toekomst van heel Engeland in gevaar wordt gebracht.

Sherlock Holmes 1

De verfilming van Guy Ritchie heeft alles in huis wat je van een moderne Britse film kunt verwachten. Prachtig camerawerk, een stevig tempo, heerlijk zwartgallige humor en een ijzersterke cast, met naast Robert Downey Jr en Jude Law ook prima rollen voor Rachel McAdams en Eddie Marsan. Ritchie mag het verhaal van Sherlock Holmes dan in een wat moderner jasje gieten, de film ademt nog steeds de sfeer uit van de historische verhalen van Sir Arthur Conan Doyle.

Sherlock Holmes 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!