FOK!filmtip van de dag: Vanilla Sky (2001)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vanilla Sky

Vandaag is de FOK!filmtip van de dag voor de heerlijke sciencefictionfilm Vanilla Sky, die in 2001 voor het eerst in de bioscoop te zien was en die vanavond om 20.30 uur op RTL8 te zien is. David Aames (Tom Cruise) is een man die ogenschijnlijk alles goed voor elkaar heeft. Hij ziet er goed uit, is welgesteld en succesvol. Niet alles is echter wat het lijkt te zijn, want zijn geluk is niet volmaakt. Op zekere avond ontmoet Aames Sofia Serrano, de vrouw van zijn dromen, maar zijn geluk is echter van korte duur. Na een aanvaring met een jaloerse minnaar (Cameron Diaz) keert Sofia hem de rug toe en David belandt in een stroomversnelling van romantiek, achterdocht, passie, seks en surrealistische dromen.

Vanilla Sky 1

Vanilla Sky van Cameron Crowe is een prima remake van de film Abre Los Ojos (1997) van Alejandro Amenábar. In beide films was Penélope Cruz in één van de hoofdrollen te zien. Vanilla Sky is een film die zich weg laten kijken als een soort van surrealistische droom. Ben je een liefhebber van films zoals Donnie Darko en The Butterfly Effect, dan mag je cineastische pareltje zeker niet missen.

Vanilla Sky 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!