Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 40

Peter Breuls

Alfonso Cuarón en Ron Howard brengen deze week hun nieuwe films naar Nederland. Ze worden vergezeld door Joseph Gordon-Levitt die zijn regiedebuut meeneemt. Daarnaast deze week in de bioscoop: familiefilms, komedies en documentaires. Voor ieder wat wils!

Rush

In de jaren ’70 zijn de charismatische James Hunt (Hemsworth) en zijn briljante tegenstander Niki Lauda (Brühl) elkaars grootste concurrenten in de Formule 1. Hunt is roekeloos, leeft graag in de spotlight en geniet van zijn status als superster. De serieuzere Lauda houdt zich liever wat afzijdig van al die aandacht. Maar beiden leven voor de races, waarin de kleinste fout met de dood kan worden bekocht.

Gravity

Oscar® winnaars Sandra Bullock (The Blind Side) en George Clooney (Syriana) spelen de hoofdrollen in Gravity, een spannende thriller die je meesleurt in het oneindige en meedogenloze van de ruimte.

Don Jon

In zijn regiedebuut legt Joseph Gordon-Levitt uit waarom het opstartgeluid van een MacBook geil is en hoeveel weesgegroetjes porno kijken kost.

Nieuwe Tieten

Documentaire van filmmaakster Sacha Polak die op zoek gaat naar de juiste keuzes als je drager bent van een erfelijk borstkanker-gen.

Chez Nous

Om het voorbestaan van hun stamkroeg te redden probeert een vriendengroep een kraak te plannen tijdens de Amsterdamse Gay Pride.

Michael Kohlhaas

In de zestiende eeuw, in de Franse Cevennen, leidt de rijke paardenhandelaar Michael Kohlhaas een comfortabel en gelukkig leven met zijn gezin. Maar wanneer een landheer hem vreselijk onrecht aandoet, besluit de vrome Kohlhaas het recht in eigen handen te nemen. Aan het hoofd van een leger opstandelingen bindt hij de strijd aan tegen de corrupte machthebber.

Buitenkampers

Film over de verzwegen geschiedenis van Nederlands-Indië 1942-1949. Na bijna 70 jaar wordt dit zwijgen door de betrokkenen doorbroken.

Sinterklaas En De Pepernoten Chaos

De makers van de succesvolle sinterklaasfilms Sinterklaas en het Pakjes Mysterie en Sinterklaas en het Raadsel van 5 December zijn terug met een nieuw bioscoopavontuur.

Jasper & Julia En de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders is het vrolijke en grappige verhaal over de klunzige jongen Jasper, die samen met zijn stoere vriendin Julia, op zoek gaat naar het magische zwaard van zijn grootvader.