FOK!filmtips vd dag: Commando (1985) & Raw Deal (1986)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Commando

We beginnen zo langzaam te vermoeden dat RTL7 alle oude films met Arnold Schwarzenegger opgekocht heeft. Niet dat we daar ook maar enigszins mee zitten. Het geeft ons alleen maar weer een reden om weer een fijne dubbele FOK!filmtip van de dag te leveren. De filmavond begint om 20.00 uur met de klassieker Commando. Schwarzenegger is in de film te zien als de voormalige commando John Matrix, wiens dochter Jenny (Alyssa Milano) wordt ontvoerd door een Zuid-Amerikaanse dictator genaamd Arius (Dan Hedaya). Deze wil Matrix op deze wijze dwingen om een aanslag te plegen op de president van zijn land. Arius komt er al snel achter dat John Matrix een man is die niet met zich laat spotten.

Commando 1

Cooke: "You scared, motherfucker? Well, you should be, because this Green Beret is going to kick your big ass!"
Matrix: "I eat Green Berets for breakfast. And right now, I'm very hungry!"
Cindy: "I can't believe this macho bullshit..."

Commando 2

Een heerlijke film uit het VHS-tijdperk, geregisseerd door Mark L. Lester, die eerder al naam had gemaakt met klassiekers als Class of 1984 (1982) en Stephen King's Firestarter (1984). Commando zou oorspronkelijk worden geregisseerd door John McTiernan, maar deze trok zich voortijdig terug uit het project. McTiernan kreeg later de kans om Predator te regisseren en zou die keer wel toehappen.

Raw Deal

Om 22.00 uur vervolgen we de avond op RTL7 met de tweede FOK!filmtip van de dag. Raw Deal is een Amerikaanse actiefilm uit 1986 onder regie van John Irvin. Mark Kaminsky (Schwarzenegger) is een FBI-agent die uit het korps wordt getrapt als hij een verdachte wat te hardhandig aanpakt. De FBI heeft haar zinnen gezet op de arrestatie van de grote gangsterbaas Luigi Patrovita en heeft daar de hulp van Kaminsky voor nodig. Men zet zijn dood in scène zodat Kaminsky in de bende kan infiltreren als Joseph P. Brenner.

Raw Deal 1

"This must be when they mean by poetic justice."

Raw Deal 2

Een heerlijk harde actiefilm zoals we die gewend zijn van Conan the Governator. Niet teveel geneuzel maar gewoon veel actie en hard geweld, in deze rolprent van John Irvin. Neem daarbij de prima soundtrack met onder meer The Rolling Stones en Grace Jones en je weet dat je een prima film te pakken hebt. Van de film verscheen destijds een leuke making-off die je hieronder kunt bekijken.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!