FOK!filmtip van de dag: I Am Number Four (2011)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

I Am Number Four

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een fijne superheldenfilm uit 2011. Op Veronica is namelijk om 20.30 uur de film I Am Number Four van regisseur D.J. Caruso te zien. John Smith (Alex Pettyfer) lijkt een normale tiener te zijn. Hij is echter een alien van de planeet Lorien, die samen met een achttal soortgenoten aan de moordende Mogadorians probeert te ontkomen. De Mogadorians kunnen de buitenaardse tieners alleen in de nummerieke volgorde doden en dat is inmiddels gebeurd met de eerste drie inwoners van Lorien. Laat John Smith nou nummer vier zijn.

I Am Number Four 1

Nadat Steven Spielberg het door Alfred Gough, Miles Millar en Marti Noxon geschreven scenario van de film gelezen had, wist hij dat deze sciencefictionfilm geproduceerd moest worden door niemand minder dan Michael Bay. Bay had eerder met onder meer de uiterst succesvolle Transformers-films al laten zien dat hij wat in huis heeft en ook in I Am Number Four zien we zeker Bay's invloed terug. Regisseur D.J. Caruso maakte eerder naam met films zoals The Salton Sea (2002), Disturbia (2007) en Eagle Eye (2008).

I Am Number Four 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!