Robben: "Hebben ze helemaal kapot gespeeld"

Pino112

Bayern München won dinsdagavond met speels gemak van Manchester City. De Duitsers waren heer en meester in het Emirates Stadium en wonnen met 3-1. Arjen Robben tekende na een uur spelen voor de derde treffer.

Manchester City had helemaal niets in te brengen. "Ik had niet verwacht dat het zo simpel zou zijn", zei Robben na afloop in gesprek met de NOS. "Dat is een groot compliment voor ons. Ik had meer van Manchester City verwacht."

Bayern tikte City bij vlagen van het kastje naar de muur. "We kregen heel veel ruimte en daar hebben we optimaal van geprofiteerd. Er zaten fantastische aanvallen tussen en het positiespel was ook erg goed. We hebben ze helemaal kapot gespeeld."

In het laatste kwartier van de wedstrijd liet Bayern City terug in de wedstrijd komen. Alvaro Negredo maakte de 3-1 en even later kreeg Jerome Boateng rood. "Eigenlijk moet je alleen maar genieten. Als je kritisch wil zijn, ze lagen dood en begraven. Dan help je ze toch even overeind en het is jammer van zo’n rode kaart van Boateng. Het is een kleine bittere nasmaak. Maar het was verder echt genieten, we gaan met een goed gevoel door naar de volgende wedstrijd."

Na zijn doelpunt wilde Robben zijn trainer opzoeken. "Ik was onderweg naar de trainer, maar die ging weer zitten dus dat liet ik maar. Ik heb goed contact met hem. Het maakt niet uit of je zestien of 29 bent, het vertrouwen van de trainer is belangrijk. Hij denkt en ademt voetbal en wil er altijd over praten. Zelfs nu op mijn leeftijd heb ik het gevoel dat ik nog stappen kan maken en van hem kan leren."

"Mensen zullen snel de vergelijking maken met Barcelona, maar wij zijn Bayern München. We hebben goede spelers en we gaan van onze eigen kracht uit. We borduren voort op vorig jaar en we hebben nu wat nieuwe dingetjes erbij van de trainer", aldus Robben.