Korte film Putjesplasser publieksfavoriet Utrecht

dekatophetspek

De korte film Putjesplasser van Peter Lub heeft woensdagavond op het Nederlands Film Festival de online publieksprijs gewonnen. De animatiefilm gaat over twee boezemvrienden, van wie de een opbiecht soms heimelijk in het doucheputje te plassen. In totaal werden 22.500 stemmen uitgebracht.

Woensdagavond stond in het teken van de online prijzen, voor films van maximaal vijf minuten. Tot de winnaars behoren de animatiefilm Gracht van Joost de Jong en de fictiefilm Sorry van Jeroen Houten. Carl Van Baelen won met zijn Chaos Theory de innovatieprijs en Firestarter - Torre Florim van Andres Fouché won de TAX Videoclipprijs. Elk van de winnaars krijgt 2500 euro.

Ook werd een online documentaireprijs uitgereikt door camerafabrikant Canon. De winnaar, The Story Behind Portia van Sven Akerboom, ontving een camera van ruim duizend euro.

In totaal werden dit jaar 91 korte films geselecteerd, die samen ruim 94 duizend keer werden bekeken.

Het NFF duurt nog tot en met vrijdagavond, wanneer tijdens het jaarlijkse Gala van de Nederlandse Film de Gouden Kalveren worden uitgereikt. Actrice Anna Drijver verzorgt de presentatie, die ook live op tv en via internet te volgen is.


Het filmpje Gracht van Joost de Jong behoorde ook tot de winnaars
op het Nederlands Film Festival