Bosz: "Had niets met voetballen te maken"

Pino112

Vitesse verloor woensdagmiddag met 2-1 op bezoek bij ADO Den Haag. Wat een woedende Peter Bosz betreft had de wedstrijd nooit gespeeld mogen worden.

Voetballen was onmogelijk op het veld van ADO Den Haag, wat bestond uit een paar sprieten gras en gleuven gevuld met zand. Bosz was geïrriteerd en wat hem betreft had de wedstrijd geen doorgang mogen vinden. "Absoluut", zei de trainer na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. "Als je verliest zullen mensen altijd denken dat je naar een excuus zoekt. Maar in mijn ogen was dit levensgevaarlijk."

"De groeven waren opgevuld met zand", vervolgt de coach. "Tijdens de wedstrijd wordt dat weggelopen. Dan is voetballen onmogelijk. Het had niets met voetballen te maken. Dit leek eerder op beachsoccer."

Voor de wedstrijd sprak Bosz met ADO-trainer Maurice Steijn. "We kwamen toen al snel tot de conclusie dat het levensgevaarlijk was en de wedstrijd niet door had mogen gaan. Dat hadden we al snel in de gaten."

Vitesse kwam door het slechte veld niet in haar eigen spel. Bosz had zijn tactiek dan ook al aangepast. "Het enige wat we konden doen is lange ballen spelen en hopen dat die tweede bal goed valt. Opbouwen was veel te gevaarlijk. Dus we bleven de bal maar naar voren peren en probeerden te spelen vanuit de tweede bal."