Plenair overleg oppositie uitgesteld

Redactie

Het overleg dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) woensdagavond zou hebben met de oppositie is uitgesteld. Het gezamenlijke gesprek met de 'constructieve oppositiepartijen' CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks, SGP en 50Plus vindt nu donderdag plaats. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie.

Dijsselbloem sprak woensdagochtend met de zes partijen en beloofde in de loop van de dag met een nieuw stuk te komen waarin hij uiteenzet wat de opties zijn voor de begroting van volgend jaar. Dat stuk wordt pas donderdag naar de oppositie verstuurd.

Woensdag om 18.00 uur vindt wel overleg plaats tussen premier Mark Rutte (VVD), Dijsselbloem en fractievoorzitters Halbe Zijlstra (VVD) en Diederik Samsom (PvdA). Zij worden dan op de hoogte gesteld over de voortgang van de gesprekken die tot nu toe plaats hebben gevonden.

Mogelijk vinden 's avonds wel bilaterale gesprekken plaats met oppositiepartijen. Wie daarvoor zijn uitgenodigd is nog niet duidelijk. GroenLinks laat weten woensdagavond in ieder geval niet meer met de minister te gaan praten.