Australian Open verhoogt prijzengeld

Frank (franklop)

De organisatie van de Australian Open heeft het prijzengeld opnieuw verhoogd. De tennissers mogen volgend jaar 33 miljoen Australische dollar, zo'n 22,8 miljoen euro, verdelen. Het prijzengeld is in twee jaar tijd met ruim 4,8 miljoen euro gestegen.

"Deze geweldige atleten verdienen elke cent en we doen er alles aan om het leven van een proftennisser meer de moeite waard te maken", zegt toernooidirecteur Craig Tiley op de website van het grandslamtoernooi. De organisatie keerde dit jaar 20,7 miljoen euro uit. In 2012 bedroeg het prijzengeld in Melbourne achttien miljoen euro.

De spelers dreigden vorig jaar nog met een boycot als het prijzengeld niet beter zou worden verdeeld. Spelers die vroeg in het toernooi sneuvelden kregen te weinig, zo vonden de tennissers. De verdeling is inmiddels aangepast. Welk bedrag volgend jaar wordt uitgekeerd voor welke prestatie, is nog niet bekendgemaakt.

De Australian Open wordt volgend jaar van 13 tot en met 26 januari gehouden. De laatste editie werd gewonnen door Novak Djokovic en Victoria Azarenka.