Galatasaray legt trainer Mancini vast

Frank (franklop)

Roberto Mancini is de komende drie seizoenen trainer van Galatasaray. Dat heeft de Turkse topclub, waar Wesley Sneijder en Nordin Amrabat spelen, maandag bekendgemaakt. Mancini volgt de onlangs ontslagen Fatih Terim op. Dit seizoen vangt Mancini, die in mei werd ontslagen bij Manchester City, 3,5 miljoen euro. De twee seizoenen erna krijgt hij 4,5 miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Naast zijn salaris is Mancini een uitgebreid systeem van bonussen in het vooruitzicht gesteld. Als hij Galatasaray dit seizoen naar de Turkse titel leidt levert hem dat 1,125 miljoen euro op. Titels in 2015 en 2016 zijn een miljoen euro per stuk waard. Ook voor het winnen van de beker, het spelen van kwartfinale en hoger van de Champions league, het spelen van de finale van de Europa League, het winnen van de Europese Super Cup en het winnen van het WK voor clubteams zijn bonussen van drie ton tot 2,5 miljoen euro afgesproken.

De 48-jarige Mancini maakte zijn naam als trainer van Internazionale. Na vier seizoenen in Milaan vertrok hij in 2009 naar Manchester City dat hij naar een zege in de FA Cup en een titel leidde. Sinds zijn ontslag in mei zat hij zonder club.