Guerrilla Games werkt aan nieuw IP

Stefan Walthie (StefanW)

De Nederlandse gamestudio Guerrilla Games werkt aan een nieuwe gameserie. Dat heeft de studio bevestigd in een interview met website Eurogamer. Nu de ontwikkeling van Killzone: Shadow Fall op zijn eind loopt worden steeds meer medewerkers op het nieuwe intellectual property (IP) gezet.

In het interview heeft lead designer Eric Boltjes aangegeven dat het Shadow Fall-team erg enthousiast is en dat zij zich graag willen stukbijten op een ander soort game. "Als studio willen we ons graag verbreden en we zijn gestart met werken aan een nieuw IP, iets heel anders dan Killzone. Ik wil er op dit moment nog niets over zeggen, maar als studio willen we het graag fris houden", aldus Boltjes.

Starten aan een nieuwe game voordat het huidige project af is, is niets nieuws voor Guerrilla. Zo is de studio eerder ook al begonnen aan de ontwikkeling van Killzone: Shadow Fall voordat Killzone 3 überhaupt in de winkels lag. Volgens Eric Boltjes kan dit prima, omdat aan het eind van het ontwikkelproces er altijd een groep mensen is die niet meer aan de game hoeven te werken. Zij kunnen dan mooi beginnen aan het volgende project.

Dat er een nieuw IP van Guerrilla Games komt is dus zeker, maar wat het gaat worden is vooralsnog een groot mysterie. Tot die zullen gamers wereldwijd het moeten doen met Killzone: Shadow Fall, die op 29 november tegelijk uitkomt met de PlayStation 4.

Guerrilla