[JL] Meijers treurt na ontslag bij Helmond Sport

Pino112

Eric Meijers had het ontslag bij Helmond Sport niet zien aankomen. De oefenmeester wijst erop dat hij zich amper heeft kunnen bewijzen in Noord-Brabant. Helmond Sport nam een seizoen geleden een risico door Meijers over te nemen van toenmalig amateurclub Achilles'29. De prestaties waren goed, met onder andere een periodetitel, maar dit seizoen ging het bergafwaarts. Het bestuur liet weten geen vertrouwen meer te hebben in de coach.

"Ik vind dat ik te weinig krediet heb gekregen in Helmond", zegt Meijers tegen Omroep Brabant. Maandag zwaaide hij af op het trainingsveld van de Brabanders. "Ik heb ze een hart onder de riem gestoken. No hard feelings. Ik ben Helmond dankbaar dat ik een kans heb gekregen op dit niveau. Ik ben de spelers dankbaar voor de inzet die zij mij hebben geleverd."

Voor algemeen directeur Mario Capteijn was er geen twijfel over het wel of niet ontslaan van Meijers. "Wij hadden niet het gevoel dat Eric dit team nog op de rails zou krijgen. Je neemt zo'n beslissing niet zomaar. We hebben hierover veelvuldig met Eric gesproken, vooral voor de winterstop en aan het begin van dit seizoen. Helmond Sport is dit seizoen te vaak door de ondergrens gezakt."